Oldal kiválasztása

2 millió €-s külföldi gyógykezelés? Nem luxus többé!

Olvasási idő (perc)

Forgács
Annamária

ÖSSZEFOGLALÁS

Tippek magán egészségügyi ellátórendszerünk felépítéséhez

A magunkról való gondoskodás fontos eleme olyan váratlan eseményekre is felkészülni, mint egy betegség, vagy baleset a családunkban. Ha ilyen esetekben nem akarjuk kitenni magunkat az állami egészségügyben tapasztalható állapotoknak, akkor legjobb, ha teljeskörűen ,leválunk’ a rendszerről és kialakítjuk a magunk PRIVÁT EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÓRENDSZERÉT.

Le kell szögeznünk, hogy nincs ma Magyarországon egy társaságnak sem olyan terméke, amivel egy az egyben megoldható lenne ez. Ezért a teljeskörű magán egészségügyi ellátórendszerünk felépítését csak több társaság különböző termékeit kombinálva és igényeinkre szabva tudjuk megoldani. Ez 3-4 termékből álló koncepciót jelent. Ezek kiválasztása és összehangolása nagy kihívás, de egy szakértő tanácsadó mégis könnyedén és megfizethető díjakért megoldhatja nekünk.

Persze az ára nagyban függ a személyes igényeinktől is, hisz az alapszintű vagy csak bizonyos részterületeket lefedő szolgáltatások már akár évi 50.000,- Ft-ért is elérhetők. De ha teljes biztonságra, kényelemre, kiemelt szolgáltatásokra, VIP kórházi ellátásra is igényt tartunk, akkor akár évi több százezer forintot is ki kell adnunk erre a célra. Hogy ez sok-e, az persze relatív. Főként, ha cégünk, vállalkozásunk fizeti ki a nevezett összeget járulékmentesen, valamint, ha azzal is összevetjük ezt az kiadást, hogy évente mennyit fizetünk az állami ellátórendszerbe adók és hozzájárulások formájában, és azért az összegért mit kapunk cserébe…

Vegyük sorra, mit érdemes bevennünk egy teljeskörű magán egészségügyi szolgáltatáscsomagba! Hogy vagyunk teljeskörűen levédve? Szükségünk van:

  1. Magán egészségügyi szolgáltatóra
  2. Kritikus betegségekre szóló komoly ellátásra
  3. A többletkiadásaink, jövedelemkiesésünk pótlására
  4. A családunk védelmére

 

Nézzük meg, melyikkel, mit oldunk meg

 

1. Magán egészségügyi szolgáltatást nyújtó biztosítások:

Sokunknak ismerős a helyzet, amikor éppen péntek este kezdjük rosszul érezni magunkat valamilyen betegség folytán. Az ember ilyenkor tanácstalan: szaladjon ügyeletre, várjon hétfőig, hátha jobban lesz? Ha van egy magán egészségügyi ellátásra szóló csomagunk, akkor  nem kell tanácstalanul szenvednünk és várnunk, hogy jobban leszünk holnapig, vagy reggelig, hanem egy 24 órás orvosi call center ad tanácsot a tüneteinket és teendőinket illetően.

Ha makk egészségesnek érezzük magunkat, akkor is évente szűrővizsgálatokat végeznek nekünk további megnyugtatásul. Professzionális körülmények között várnak bennünket: nem üldögélünk órákat a váróban, nem fizetünk magánrendelésen, hanem időpontra érkezünk, szép környezetben, udvarias szakemberek állnak készséggel rendelkezésünkre.

Ha megbetegszünk csak egy telefonhívás és egyből megkezdődik az ellátásunk szervezése és úgy kerülünk pár napon belül a betegségünknek és a lakóhelyünknek megfelelő szakorvosi vizsgálatra, hogy semmifajta erőfeszítést tennünk ezért nem kellett. Itt sem kell hosszasan várakoznunk, fizetnünk, vagy aggódnunk, hogy jó szakemberhez kerülünk-e, válaszolnak-e a kérdéseinkre és hogy bánnak majd velünk…

Komolyabb probléma esetén pedig hasonlóan gyorsan, pár napos határidővel jutunk kiemelt diagnosztikai vizsgálatokra, ami különös fontossággal bír a kezelésünk mielőbbi megkezdése szempontjából. Ez a szokásos állami praxissal szemben azt jelenti, hogy nem kell bizottsággal jóváhagyatnunk például egy PET CT vizsgálatot, és aztán heteket várakoznunk rá, hanem max. 5 napon belül mindenfajta csúcstechnológiás képalkotó diagnosztika elérhető számunkra külön fizetség nélkül.

2. Kritikus betegségekre szóló komoly ellátási csomag

Ha pedig ilyen gyorsan megvan a profi diagnózisunk, akkor már fel is használhatjuk a következő adu ászunkat a 2. nemzetközi orvosi szakvéleményt. Ezt egy másik termékkel tudjuk megoldani és itt elsőként az adott terület nemzetközi szaktekintélyei véleményezik (erősítik meg, vagy revidiálják a már meglévő első diagnózisunkat) és adnak rá akár módosított kezelési javaslatot.

A Best Doctorshoz forduló emberek közül minden hatodiknak megváltozott a diagnózisa és az esetek 39%-ában módosítani kellett a kezelésen… Súlyos megbetegedések (mint daganatos, illetve keringési betegségek, idegsebészeti beavatkozások, szervátültetés) esetén ad segítséget ez a fajta biztosítás. Ez egy egész világot lefedő hálózat: világszerte 450 orvosi szakág több mint 50 ezer szakértőjét teszik elérhetővé, felkutatják és elérhetővé teszik a világ legjobb specialistáit, és szükség esetén megszervezik a külföldi gyógykezelést.

És igen, ahogy a főcímben is látják, ez nem luxus többé! Már akár évi 88.200,- Ft-ért is rendelkezésünkre áll ez a védelem, amely egy fent nevezett komoly megbetegesés esetén állja a gyógyulás költségeit: külföldi gyógykezelés kizárólag magánkórházakban és műtéti költségek összesen 2 millió euróig a biztosítás tartama alatt. Ehhez csak további adalék, hogy térítik egy kísérő gyógykezelés alatti kint-tartózkodását is, valamint telefonos forródróton állnánk rendelkezésünkre a gyors és pontos tájékoztatás érdekében. Egy ilyen szolgáltatásnak egyszer könnyen lehet, hogy az életünket vagy valamely szerettünk életét köszönhetjük.

MINDENKIT ÉRINT

ÖN SEM SZERETNÉ KITENNI MAGÁT AZ ÁLLAMI EGÉSZSÉGÜGY NEHÉZSÉGEINEK?

3. A többletkiadásaink, jövedelemkiesésünk pótlása

Akár könnyebb, akár súlyosabb betegség vesz le a lábunkról bennünket egy ideig valószínűleg nem tudunk dolgozni, vagyis jövedelmünk csökkenni, vagy teljesen kiesni fog ebben az időszakban. Ezt a helyzetet pedig súlyosbítja az is, hogy a költségeink viszont emelkednek a gyógykezelésünkkel kapcsolatban, legyen az a gyógyszerszámlánk, valamilyen segédeszköz, gyógyterápia, vagy akár magánkórházi ellátás.

Hogy a betegségünket ne súlyosbítsák anyagi nehézségek, vagy ne kelljen a másra szánt megtakarításunkhoz, tartalékainkhoz nyúlni, ehhez van szükség a 3. fontos adunkra az úgynevezett összegbiztosításra. Ez a fajta szerződés anyagi térítést nyújt számunkra – ideális esetben akár már akkor, ha csak úgymond hozzánk érnek valamilyen eszközzel a kórházban…

4. A családunk védelme

Végül nem csak magunkra kell gondolnunk, hanem a családunkra is, hogy velük mi lesz, ha egy baleset miatt hirtelen nem tudunk többé hozzájárulni a családi költségvetéshez. A fenti jól átgondolt tervünkre csak azzal tehetjük fel a koronát, ha halálunk, vagy keresőképtelenségünk esetén sem kell hozzátartozóinknak sem rövid, sem hosszútávon semmiben hiányt szenvedniük.

Összefoglalóan

Fentiekből markánsan kirajzolódik, hogy egy olyan védőhálót felhúzni jómagunk és családunk alá, ami nagy biztonsággal egészségben és egyben tart bennünket, az nem egyenlő egy biztosítási termék megvásárlásával. Amikor egy pénzügyi tanácsadó, vagy üzletkötő egy bizonyos terméket akar eladni nekünk az más. Egyértelműen különbözik ettől, ha egy képzett szakember igényeink, várható kockázataink, valamint pénztárcánk alapján tervszerűen épít fel egy széleskörű védelmet. Egy terméket megvásárolni legtöbbször csak a biztonság illuzióját kelti, egy terv felépítése esetében viszont nyugodtan aludhatunk, mert valódi védelem vesz körül bennünket.

…és mint tudjuk a váratlan élethelyzetekben nem az adott reakció a döntő, hanem az előzetes felkészülés!

TISZTÁN SZERETNE LÁTNI? FELHÍVJUK 5 PERCRE TELEFONON?

Ne húzzuk egymás idejét! 5 perc telefonon és megkapja a szükséges információt!

Csatlakozzon a MONEO közösséghez!

Csatlakozzon a folyamatos friss pénzzel fogható információkért!

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!