Oldal kiválasztása

Munkaerőmegtartás okosan!

Olvasási idő (perc)

Mester
Gábor

ÖSSZEFOGLALÁS

Adómentes juttatás, ami kedvezően befolyásolja a munkavállalóikról gondoskodó cégek üzleti sikerét

Munkáltatóként jelenleg két módon tudunk kedvezményes adózás mellett hozzájárulni munkavállalóink egészségének megőrzéséhez: egészségpénztári befizetésekkel és magán egészségbiztosítási szerződéssel. A két juttatás között vajon melyik az előnyösebb számunkra és munkavállalóink számára?

Mivel 2017-től az egészségpénztári támogatások kikerülnek a béren kívüli juttatások köréből, ezért a korábban még fogós kérdésre most már egyértelműen az egészségbiztosítás a helyes válasz. Így már csak arra kell felelnünk, mégis miért éri meg béremelés és egyéb juttatások helyett az egészségbiztosítást választanunk, legyünk akár munkáltatók, akár munkavállalók?

Magán egészségbiztosításnál havidíj fejében a választott biztosítási csomag szolgáltatásai vehetőek igénybe.

A legtöbb szolgáltató többféle konstrukcióval áll az ügyfelek rendelkezésére. Az alapszintű csomagok éves szinten rendszerint csak részlegesen vagy valamilyen felső összegig biztosítanak járóbeteg-szakellátást, egynapos sebészeti beavatkozásokat, laborés diagnosztikai vizsgálatokat, valamint képalkotó diagnosztikai szolgáltatásokat. A prémium csomagok esetében azonban általában már korlátozás nélkül vehetőek igénybe ezek a szolgáltatások, akár VIPszintű kórházi ellátás mellett.

Milyen előnyöket rejt valójában egy jó egészségbiztosítás?

Joggal vetődik fel a kérdés, miért fizessek mindezért, ha az állami egészségügyi szolgáltatásokat is igénybe vehetem.

Nos, a legmeghatározóbb előnyök: várakozás nélküli, gyorsabb és magasabb szintű ellátás, nincs hálapénz…

Egészségbiztosítás esetén a páciens szinte azonnal részesülhet a szükséges orvosi ellátásban, ezzel
szemben az állami szektor várólistáinak tragikus hosszúságáról magunk is bármikor meggyőződhetünk az OEP honlapján: https://jogviszony.neak.gov.hu/varolista_pub/

Az orvosi beavatkozások általában nem közvetlen életveszély miatt válnak szükségessé, de a kezelés elhúzódása komoly szövődményeket is okozhat, továbbá megkeseríti a beteg mindennapjait, aki így sokszor csak csökkent mértékben válik képessé munkájának elvégzésére is. A nem megfelelő egészségi állapot mellett a betegszabadsággal töltött idő is megnövekszik, ami rendszerint bérkieséssel jár a
munkavállalónak, sőt akár közvetetten munkahelye elvesztését is eredményezheti.

Mindemellett ne dugjuk homokba a fejünket és valljuk be: a komolyabb betegségek igenis költséggel, hálapénzzel járnak az állami szektorban, pláne, ha nem szeretnénk az említett várólisták végére kerülni. A biztosítás fejében igénybe vehető szűrővizsgálatok szintén a magánbiztosítások mellett szólnak, hiszen segítségükkel rengeteg betegség észlelhető idejében, elkerülve ezzel a hosszú kezelési időszakokat, de súlyosabb esetben akár élet és halál között is dönthet a gyors diagnózis.

A munkáltató szempontjából megközelítve, többek között azért érdemes egészségbiztosítást kötni, mert mint már említettük, béren kívüli juttatásnak számít, de nem adózik a cafetéria terheivel. A munkavállalók jobb egészségi állapota kevesebb betegszabadsággal, ezáltal kevesebb többletköltséggel, magasabb színvonalú munkavégzéssel és növekvő lojalitással jár. És valljuk be őszintén, hogy egy munkavállalói egészségügyi sorsát szívén viselő cégvezető pedig elég cool jelenség manapság a szó azon értelmében, ami az erős, stratégikus, nagyvonalú üzletembert jelenti.

MINDENKIT ÉRINT

MENNYIBE KERÜL ELISMERNI MUNKATÁRSAIT?

Foglaljuk össze az előnyöket!

Ahogy az előzőekben is olvashatták, ezen emelt szintű szolgáltatások, bár magasan verik az állami közellátórendszer színvonalát – már-már majdnem élményszámba mennének, ha nem ‘betegségről’ lenne szó –, elsősorban hosszabb távon kifizetődő a szervezet számára. De tagadhatatlan, hogy a munkavállalókban erősíti a megbecsültség érzését, ezzel növelve lojalitását a szervezet iránt.

Népszerűsége munkavállalói oldalról leginkább abban rejlik, hogy olyan szolgáltatást kaphatnak, amit magánszemélyként valószínűleg nem engedhetne meg magának, így az állami rendszernek lenne kiszolgáltatva.

Egészségbiztosítást a jövőben adó- és járulékmentesen adhatjuk munkavállalóinknak, ráadásul ennek díját elszámolhatjuk költségként (a minimálbér 30%-áig terjed az adómentesség, ami idén közel 400.000 Ft/fő/év).

Az egészségbiztosítások során a szerződéskötés gyors és egyszerű, azonban bár nagyvonalakban hasonló áron rendszerint hasonló szolgáltatásokat kínálnak a biztosítók, ne sajnáljuk rá az időt és tájékozódjunk több ajánlatról is, hogy szervezetünk számára a legmegfelelőbb konstrukció mellett dönthessünk.

Pár riasztó adat a várakozási idő medián hosszáról, országos szinten:

  • Hasfali, lágyéksérvműtét implantátum-beültetéssel: 81 nap
  • Ortopédiai kisműtét: 67 nap; ortopédiai nagyműtét: 229 nap
  • Csípőprotézis-műtét: 220 nap
  • Térdprotézisműtét: 315 nap
  • Szaruhártyaműtét: 346 nap
  • Szív elektrofiziológiai vizsgálata: 103 nap
  • Transzkatéteres szívbillentyű-beültetés: 430 nap

Mennyibe kerül elismerni a legjobb kollégáit?

 

A jó juttatáscsomag mindenkinek jó: a kolléga többet kap, Önnek pedig több marad. Örömmel megvizsgáljuk, hogy a most elköltött juttatáscsomagot hogyan lehet átcsoportosítani úgy, hogy ugyanaz a pénz többet érjen. Úgy nyer, hogy nem kell többet költenie.

+36 70 60 777 00
info@moneosystem.com

TISZTÁN SZERETNE LÁTNI? FELHÍVJUK 5 PERCRE TELEFONON?

Ne húzzuk egymás idejét! 5 perc telefonon és megkapja a szükséges információt!

Csatlakozzon a MONEO közösséghez!

Csatlakozzon a folyamatos friss pénzzel fogható információkért!

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!