Oldal kiválasztása

A munkaerő-piaci mobilitás és a velejáró rejtett költségek

Olvasási idő (perc)

Forgács
István

ÖSSZEFOGLALÁS

Az egyre növekvő fluktuáció a vállalkozások számára előre nem tervezett, rejtett költségeket is magában hordoz.

  1. A növekvő munkaerő-piaci mobilitás okai
  2. Az alkalmazott távozásával együtt járó, rejtett költségek
  3. Hogyan előzhető meg a megbízható munkaerő távozása?

Az alábbi bejegyzésben napjaink egyik égető munkaerő-piaci kérdéséről, a fluktuáció témaköréről olvashatunk. Egy megbízható alkalmazott távozását több, a bérezéstől független ok is kiválthatja, azonban a munkahely elhagyása a munkáltató számára az esetek többségében több, előre nem tervezett költséggel is járhat. Mik ezek a kiadások, és mit tehetünk annak érdekében, hogy egy alkalmazott ne pusztán jó munkaerő legyen, de jól is érezze magát munkakörében, ezáltal pedig kellőképp elkötelezett legyen munkahelye iránt?

Megnövekedett mobilitás, változó igények

Azért, hogy az elmúlt pár évben ilyen mértékben megnövekedett a munkaerőhiány, leginkább a változó demográfiai trendek felelősek. A munkaerő-piaci lehetőségek ezzel járó megtöbbszöröződése nagyban hozzájárul a munkavállalók mobilitásához, és ahhoz, hogy egy alkalmazott megtartásához, vagy egy álláskereső megnyeréséhez ne legyen elegendő csupán versenyképes fizetést kínálnunk.

A kivándorlás problémája mellett azonban az Y generáció szüleihez, nagyszüleihez képest megváltozott világnézete és életfelfogása is közrejátszik abban, hogy a munkáltatók napjainkban jóval nehezebben találnak stabil és megbízható munkaerőt. A fiatalabb generáció tagjai elődeikkel ellentétben ugyanis sokkal nyugodtabban váltanak munkahelyet, ha jelenlegi állásukkal nincsenek megelégedve.

Koncentráltan érdemes ezért odafigyelnünk arra, hogy némileg alkalmazkodjunk a napjainkban kialakult helyzethez mért igények kialakításához, és biztosítsuk alkalmazottaink számára a megfelelő, élhető munkakörnyezetet.

Abban az esetben, ha egy munkatárs nem találja helyét cégünk hierarchiájában és berendezkedésében, nagy az esély rá, hogy akkor is váltson, ha magasabb bért kínálunk elvégzett munkájáért cserébe. A megbízható munkaerő elvesztése azonban egy céget nem csupán szakmai, de anyagi szempontból is megvisel, a hiány pótlása egyaránt időigényes és erőteljes plusz költségekkel járó feladat.

Számolni kell a rejtett költségekkel

Nem elég csupán a termeléskiesés által okozott bevételcsökkenésre gondolni abban az esetben, ha egy munkavállaló elhagyja cégünket. Egyaránt számításba kell vennünk a toborzással járó plusz költségeket, az adminisztrációs szempontból nélkülözhetetlen kiadásokat, illetve az új alkalmazott betanításhoz szükséges, elkerülhetetlen anyagi ráfordítást.

Amennyiben az újonnan választott munkaerővel sem sikerül hatásosan együttműködnünk, abban az esetben a folyamatos fluktuáció évente akár több millió forintot is képes kivenni a zsebünkből, érdemes tehát előre felkészülni a munkaerő-piaci mobilitás által előidézett anyagi nehézségekre.

A munkatársak folyamatos váltakozása ráadásul nem csak anyagi, de erős időbeli ráfordítással is jár, hiszen egy alkalmazott pótlása akár két-három hónapig elhúzódó procedúrát is jelenthet.

A kulcs a kommunikáció

De mi a leghatásosabb módja a fluktuáció csökkentésének? Fontos, hogy ne csupán leendő munkavállalóink képességeit mérjük fel a kiválasztás során, de vegyük számba az ő, velünk szemben támasztott igényeiket és elvárásaikat is. Ha nyílt lapokkal játszunk, és kizárólag olyan ígéretet teszünk jövőbeli alkalmazottaink felé, amit a későbbiek során be is tudunk tartani, mindkét fél részéről kevesebb a csalódás lehetősége.

A felmondás egyik leggyakoribb oka pedig  a bizalom megingása. Ha a munkáltató nem tartja be az álláshirdetésben vagy az interjún tett ígéreteit, akkor a munkavállaló nagyon hamar csalódhat a cégben, és az első adandó alkalommal hezitálás nélkül munkahelyet válthat.

Rendkívül fontos tehát, hogy elvárásainkat és az általunk kínált lehetőségeket egyaránt nyíltan és őszintén kommunikáljuk, lehetőleg már a kiválasztási folyamat kezdetekor.

TISZTÁN SZERETNE LÁTNI? FELHÍVJUK 5 PERCRE TELEFONON?

Ne húzzuk egymás idejét! 5 perc telefonon és megkapja a szükséges információt!

Csatlakozzon a MONEO közösséghez!

Csatlakozzon a folyamatos friss pénzzel fogható információkért!

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!